Rüya | Konular | Kitaplar

Filipinler'de öleceğini rüyasında gördü

Hayatını iman ve Kur'an hizmetine adayan Cevdet Baybara (33), Filipinler'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Öleceğine yönelik düyasında işaret alan Cevdet Baybara'nın naaşının, Cagayan De Oro şehrinde Dato Dağı'ndaki Sultan Ahmet Camii bahçesine defnedilmesi düşünülüyor.

Mardin'in saygın din adamlarından Cüneyt Baybara'nın 10 çocuğundan biri olan Cevdet Baybara, babasının teşvikiyle çocuk yaşta hafız oldu ve dini ilimlerde kendini geliştirdi. Aslında Baybara ailesinin tek hafızı o değildi. Yedisi kız, üçü erkek toplam on evladının onunu da hafız yaptı baba Baybara.

Böyle kutlu bir evde hayatının değişmez bir parçası olan Kur'an-ı Kerim'le büyüyen Cüneyt Baybara, yaşamını bu yola vakfetti. Yaklaşık 10 yıl Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi Mustafa Sungur'un yanında hizmetlerle iştigal eden Cevdet Baybara, Kur'an'ı öğretmek için sık sık Filipinler'e gidiyordu.

"ÖLÜRSE FİLİPİNLER'DE DEFNEDİLME VASİYETİNDE BULUNMUŞTU"

Cevdet Baybara, Filipinler'e gittiğinde çevresindeki arkadaşlarına bir daha dönmeyi düşünmediğini ve ölürse Filipinler'de defnedilme vasiyetinde bulunmuştu. 7 yıldır Filipinler'de Kur'an hizmeti için bulunan en yakın arkadaşı Muhammed Rıza Dalkılıç, şunları ifade etti: "Sık sık buraya gelir hizmet ederdi. 25 gün önce temelli olarak gelmişti. Daha yeni dünya evine girecekti. Sık sık 'inşallah burada hizmet eder, burada kalır ve burada vefat ederiz' derdi. Hayalinde Filipinlere Kur'an kursu yaptırmak, hafızlık merkezi açmak, büyük bir cami inşaatı başlatmak vardı."

"RÜYADA AHİRET'E İRTİHAL EDECEĞİNİN İŞARETİNİ ALDI"

Baybara'nın, vefat edeceği günün gecesinde gördüğü rüyada Ahiret'e irtihal edeceğinin işaretini aldığını belirten Muhammed Rıza Dalkılıç, "Dün sabah namazında Bakara Suresi'nde yer alan Ayet'el Kürsi'nin olduğu sayfayı okudu. Namazdan sonra bu sayfayı niçin okuduğunu anlattı. O gece rüyasında da o sayfayı okumuş. Rüyasını şu şekilde bizlerle paylaşmıştı; 'Rüyamda Akhisar'dan mezun olmuş hafızları bir arada gördüm. Hepsi bir cenaze için toplanmışlardı. O kadar yeni hafız olmasına rağmen bana, ısrarla Kur'an'ı Kerim okutturdular. Ben de o cenazede bu sayfayı okudum' işte o gün yatsı namazından dönerken silahlı bir grup tarafından önü kesilerek dünya hayatına gözlerini yumdu." şeklinde konuştu.

Baybara'yı vuran şahsın robot resminin çıktığını ifade eden Dalkılıç, "Burada 3-5 dolar için gasp yapan adam öldüren tipler var. Kardeşimizin de yolunu kesmişler ve gasp ettikten sonra silahla vurmuşlar. Filipinler'deki emniyet teşkilatı olaya yoğunlaştı. İnşallah katil veya katiller en kısa sürede bulunur." dedi.

DEFİN İÇİN ANNESİ BEKLENİYOR

Babası 10 yıl önce Hakk'ın rahmetine kavuşan Baybara'nın annesi gelir gelmez defin işlemini gerçekleştireceklerini söyleyen Dalkılıç, "Baybara'nın naaşını, İnşallah Cuma Namazı'ndan sonra veya en geç cumartesi günü Cagayan De Oro şehrinde bulunan Dato Dağı'ndaki Sultan Ahmet Camii'nin bahçesine defnetmeyi düşünüyoruz." açıklamasını yaptı.

(CİHAN)

Konular